fbpx

Steeds meer Vlamingen zijn alleenstaand. Er wordt voorspeld dat in 2060 de helf van de Vlamingen zonder partner door het leven gaat. Het gaat hierbij niet enkel om jonge mensen die nog zoeken naar een partner, maar ook om alleenstaande ouders en senioren. Die bewust single zijn of hun partner verloren.

Kortom: een steeds groter wordende groep Vlamingen waar onze samenleving rekening mee moet houden.
Zo is het leven van een alleenstaande duur. Bovendien zien we dat ons belastingssysteem gericht is op koppels en gezinnen. Een alleenstaande betaalt op vele vlakken meer belastingen dan dan de twee afzonderlijke mensen in een koppel. Dat is oneerlijk.
En zo zijn er nog heel wat zaken die eerlijker kunnen en moeten voor alleenstaanden. Een hele uitdaging.

Maar als ervaringsdeskundige (ik ben namelijk zelfs single) neem ik deze uitdaging mee ter harte. En dat wil ik met deze website bereiken.

Wijsingles.be is

  • Een plek waar je vanalles terugvindt dat jouw leven als single (of dat van mensen in je omgeving) makkelijker maakt.. Tips, voordelen die de overheid en andere instanties aanbieden, getuigenissen, … In blogvorm
  • Een plek waar je terecht kan om te vertellen wat jij (of mensen in je omgeving) nog extra nodig hebt/hebben om het leven als single makkelijker te maken: via de enquête, deelname aan een gespreksavond of door een mailtje te sturen naar: michelle.
  • Een plek waar je voorstellen vindt die ik doe om het leven van singles makkelijker te maken

Deze site is een levende site. Ik probeer regelmatig updates te doen zodat je telkens iets nieuws ontdekt

Je vindt nu al heel wat informatie op de site over wat  al bestaat om het leven van singles makkelijker te maken. Het deel met voorstellen en ideeën is nog in volle opbouw. Daar heb ik namelijk jouw hulp bij nodig. Ben je single? Vul dan mijn enquête in. Ken je mensen die single zijn? Vraag hen mijn enquête in te vullen. Hoe meer mensen hun antwoorden geven, hoe meer stof ik heb om ideeën en voorstellen af te dwingen.

Tot slot

Ik ben kandidaat voor de provincieraadslijst van sp.a voor Gent-Eeklo. Het is vanuit die positie dat ik ijver voor een visie rond singles. Ik ben een socialist in hart en nieren en geloof ook sterk dat mijn partij de geschikte partner is om een sterk beleid te creëren rond singles.