fbpx

Ik ben Evelyne, een 35 jarige freelance marketingmanager en woon in een tof arbeidershuisje in Gentbrugge. Ik ben single om de simpele reden dat ik mijn ware nog niet tegenkwam. Maar dat belet me niet om met volle teugen van mijn single leven te genieten. En ik zie wel wat mijn pad kruist.
In mijn omgeving zie ik dat er steeds meer singles zijn en  onze maatschappij mag daar meer op voorzien zijn. Daarom deel ik mijn getuigenis.

De  puzzel die ik vaak niet gelegd krijg

Ik heb een drukke job. ’s Avonds boodschappen doen, koken en nog gaan sporten vraagt een hele puzzel die ik vaak niet gelegd krijg. Het is dan een kwestie van keuzes maken: boodschappen of sporten bijvoorbeeld.
Er wordt wel eens lachend gezegd dat een vrijgezel veel meer tijd heeft dan  een koppel. Maar dat klopt natuurlijk niet helemaal want we kunnen de taken niet verdelen.

Ik heb die tijdsdruk wel eens proberen op te lossen met foodboxen. Je weet wel: zo een box met alle ingrediënten in om een hele maaltijd te bereiden. Maar de meeste leveranciers bieden geen boxen voor 1 persoon of vragen er eigenlijk toch wel net iets veel geld voor.

Mijn ideaalbeeld: kleine porties die je zelf in je eigen potjes mag steken.

Het is tof om te zien dat een aantal supermarkten ondertussen al op de kar van de singles zijn gesprongen. Kleinere porties zodat we minder voedseloverschot hebben. Maar het is wel heel jammer dat die kleine porties altijd verpakt zitten in zoveel plastiek. Daar mag echt wel iets aan gedaan worden. Ik zou er zelf niets op tegen hebben als ik in de supermarkt mijn eigen portie groenten mag scheppen in mijn eigen doosjes bijvoorbeeld.

Meer activiteiten en experimenteren met groepsaankopen

Er zijn aan het single bestaan voordelen: vrijheid blijheid bijvoorbeeld. Maar er kunnen ook wel dingen beter. De singletoeslag op hotelkamers of een herziening van ons belastingstelsel zijn echt de grote dingen.
Maar wat ik opvallend vind, is dat er nog steeds weinig activiteiten zijn waar singles elkaar kunnen ontmoeten. En dan bedoel ik niet als in speeddates of andere redelijk gekunstelde situaties, maar echt gewoon: nieuwe mensen leren kennen. Ik denk aan spelletjesavonden of fietstochten. In een ongedwongen sfeer.

Nog een puntje van verbetering: als single is het leven duurder want we kunnen de rekeningen niet splitsen. Het zou echt cool zijn als er initiatieven komen rond groepsaankopen voor singles. Ik droom even luidop: een groepsaankoop voor wasmachines, brand- en familiale verzekering en/of groepsaankoop van een abonnement voor groente- en fruitpakketten uit de korte keten voor 1 persoon.

Zeg eens wat vaker “goeiendag”

En dan tenslotte iets wat we als singles zelf kunnen doen om wat drempels weg te nemen. Zeker in het sociaal contact met anderen. We moeten meer “goeiendag” zeggen tegen vreemden. Dat kost ons niks, misschien in het begin een beetje moed. Maar eens we het gewoon zijn, is het een eerste stap naar sociaal contact. Je maakt er niet alleen jezelf gelukkig mee, maar ook de andere.
Probeer maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *